Dobrovolní hasiči zasahovali loni u 56 případů

Sbor dobrovolných hasičů Praha – Radotín uspořádal valnou hromadu, na které bilancoval svou činnost v minulém roce. Hasiči vyjeli k 56 případům, boje s ohněm se týkalo deset zásahů.

Radotínští dobrovolní hasiči se sešli už na své 138. výroční valné hromadě. Sbor byl založen 28. února 1886. "S nadšením kvituji pokračování tradice nejstaršího spolku v Radotíně, který již za dva roky oslaví 140 let své existence. Pomoc při krizových situacích a také účast na spolkovém životě je díky současným členům spolehlivě naplňována i v této době a díky systematické práci s mládeží je příslibem i do dalších let," řekl účastníkům valné hromady starosta Městské části Praha 16 Karel Hanzlík.



Velitel jednotky sboru Jakub Marášek, která zasahuje při požárech a dalších událostech, připravil zprávu o činnosti za rok 2023. Zahrnovala report o společném cvičení s profesionálními jednotkami hasičů, ale také o prováděných asistencích anebo ukázkách techniky na akcích integrovaného záchranného systému. "Naše jednotka vyjela v roce 2023 k celkem 56 událostem, z toho v deseti případech se jednalo o hašení ohně," uvedl Jakub Marášek. 

Velitel jednotky zároveň připomenul důležitou pravidelnou finanční podporu od radotínské radnice a investiční dotace od hlavního města. Dobrovolní hasiči díky tomu mohli v loňském roce vybavit jednotku raftem, novými přilbami pro technické zásahy, motorovou pilou, ochrannými prostředky, které odolají řezání, a částečně obměnili svou výpočetní techniku. 

Starosta Sboru dobrovolných hasičů Praha – Radotín František Drož, který průběh valné hromady řídil, představil pracovní a výcvikové plány na rok 2024 a poděkoval jednotce za skvělé výsledky v minulém roce, mimo jiné za účast na školících programech. Vyzdvihnul také výchovu nejmladších členů sboru. Mezi mladé radotínské hasiče patří v současnosti 51 chlapců a dívek.

Kromě starosty Radotína Karla Hanzlíka se valné hromady účastnila Martina Hartmannová z Městského sdružení hasičů hlavního města Prahy a zástupci dobrovolných sborů z ostatních městských částí správního obvodu Praha 16. Setkání v nové hasičárně si nenechali ujít ani vysloužilí členové sboru. Všichni společně uctili minutou ticha památku svých zesnulých kolegů.
Zveřejněno: 15.01.2024 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 478 x
Vytisknout