Radotínem se prohnala bouřka. Padaly stromy

Varování meteorologů před velmi silnými bouřkami ze včerejšího dne, které jsme zveřejnili na našich webových stránkách, se naplnilo. Ve středečních večerních hodinách prudká bouře doprovázená silným větrem a krupobitím napáchala v Radotíně značné škody. 

➡️ Varování meteorologů z 16.8.2023

Uzavřeno bylo postupně několik komunikací, cest i lávka přes Berounku. Důvodem byl pád větví a řady vzrostlých stromů. Do terénu okamžitě vyrazily složky integrovaného záchranného systému, především profesionální hasiči z místní stanice číslo osm, dobrovolní hasiči z Radotína, Zbraslavi, Lipenců, Kunratic, dalších pražských městských částí a radotínské technické služby. Ještě během večera a noci zlikvidovali popadané stromy zasahující do komunikací, a i většinu pěších cest, kde stromy a větve blokovaly průchod. 

„Všechnu techniku, která byla k dispozici, jsme po osmnácté hodině vyslali do terénu. Chtěl bych tímto poděkovat především všem hasičům za jejich rychlý a profesionální zásah a rovněž našim technickým službám, které jim asistovaly při úklidu větví, opravě kanálů i poškozeného dopravního značení, a to až do pozdních nočních hodin,“ říká starosta Karel Hanzlík. 

V současné chvíli je kvůli pádu stromů uzavřena cyklostezka u Berounky od ulice K Přívozu až po hranici katastru směrem na Černošice a stezka podél Radotínského potoka mezi ulicemi Hadravská a U Učiliště. Uzavřena je i ulice K Radotínu na zbraslavské straně lávky.
 
Technické služby během dnešního dne odklízejí popadané větve v centrální části Radotína a čistí všechna veřejná prostranství. 

Meteorologové předpovídají i na dnešek silné bouřky, a to od 12:00 do 24:00. Výstraha je ale mírnější než včera, jde o nízký stupeň nebezpečí. 



Zveřejněno: 17.08.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1647 x
Vytisknout