Cvičení prověří protipovodňovou ochranu ve Velké Chuchli. Platit budou dopravní omezení

V noci ze soboty 27. na neděli 28. května bude ve Velké Chuchli probíhat rozsáhlé cvičení, při kterém se budou stavět mobilní protipovodňové stěny. 

Pražský magistrát se v poslední době zaměřil na správní obvod Prahy 16. Stejná zkouška protipovodňové ochrany se uskutečnila v říjnu loňského roku v Radotíně. Následuje víkendové rozsáhlé cvičení v Chuchli, letos na podzim přijde na řadu Zbraslav. 

Chuchelské cvičení si vyžádá dopravní opatření, která se začnou realizovat už v sobotu 27. května od 16.00 hodin, kdy bude omezen průjezd na Strakonické ve směru z centra. V celém rozsahu začnou omezení platit v 18 hodin a skončí ráno v 6.00 hodin. Pokud stavba a rozebrání protipovodňových stěn skončí dříve, dopravní značení bude demontováno ještě před šestou hodinou ranní.

Dopravní opatření, Chuchle, cvičení PPO, 27. - 28.5.2023
Dopravní opatření během cvičení protipovodňové ochrany v Chuchli, 27. - 28.5.2023

Cvičení PPO, Chuchle, 27. - 28.5.2023
Rozsah cvičení v Chuchli, 27. - 28.5.2023

Starolázeňská ulice bude od Dostihové k Mezichuchelské zjednosměrněna. Objízdná trasa k železničnímu přejezdu do horní části Velké Chuchle ve směru z centra bude vedena po Strakonické, Výpadové, Přeštínské přes Radotínskou, a do centra pak obdobným způsobem. Do lokality Velké Chuchle lze jinak využít příjezd ulicí K Barrandovu. Autobusová zastávka „Dostihová“ směrem z centra bude po celou dobu cvičení zrušena.

👉 Cvičení pořádá Magistrát hlavního města Prahy společně s Městskou částí Praha – Velká Chuchle, Městskou částí Praha 16, složkami Integrovaného záchranného systému a dalšími důležitými subjekty, které se podílí na ochraně před povodněmi. Cílem akce je prověřit připravenost všech subjektů podílejících se na zásahu a pracích během povodní. 

Dopravně inženýrské opatření (pdf)
Zveřejněno: 25.05.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 856 x
Vytisknout