V Koruně se debatovalo o Soutoku

V sále Koruny se ve čtvrtek 25. května konalo participačních setkání k příměstskému parku Soutok. Občanům projekt představili zástupci IPRu (Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy) a ateliéru NORMA Architekti, který vyhrál mezinárodní soutěž na přeměnu území mezi soutokem a Černošicemi.

„Radotínská radnice projekt podporuje, od začátku jeho příprav jsme aktivním účastníkem jednání. Reakcí a podnětů od občanů bylo hodně, architekti vše důležité zapracují do své podrobnější studie, kterou začnou brzy připravovat,“ říká radotínský místostarosta Miroslav Knotek a dodává: „Celý proces plánování projektu je dlouhodobá záležitost. Nyní je na řadě diskuze o vizi, respektu a budoucím konsenzu mezi vlastníky a uživateli parku.“ 



Příměstský park Soutok má být lokalitou plnou přírody, která Praze pomůže s klimatickou změnou a zmírní následky případných záplav. Pro lidi se má krajina otevřít k příjemnému oddechu a sportování uprostřed zeleně!

Podrobné představení parku na soutoku si přečtete v Novinách Prahy 16, které dostanete do svých poštovních schránek už příští týden.
Zveřejněno: 26.05.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 667 x
Vytisknout