Zasedala Bezpečnostní rada správního obvodu Praha 16

Na radotínské radnici se sešla Bezpečnostní rada správního obvodu Praha 16. Pravidelné zasedání svolal její předseda a zároveň radotínský starosta Karel Hanzlík. Rada se jako obvykle zaměřila na aktuální bezpečnostní otázky Správního obvodu Praha 16, do kterého patří městské části Radotín, Zbraslav, Velká Chuchle, Lochkov a Lipence. Na setkání nechyběli starostové městských částí, zástupci hlavního města Prahy, policie i hasičů.

Na letošní rok se chystají rozsáhlá protipovodňová cvičení, které se v květnu uskuteční ve Velké Chuchli a v říjnu na Zbraslavi. „Připravovaná cvičení jsou svým rozsahem, náročností a dopadem na dopravní infrastrukturu podobně obsáhlá jako protipovodňové cvičení v Radotíně, které úspěšně proběhlo v půlce října loňského roku,“ říká Karel Hanzlík.

Zasedání Bezpečnostní rady správního obvodu Praha 16, 7.3.2023
Zasedání bezpečnostní rady se uskutečnilo na radotínské radnici 7. března. 

Zasedání bezpečnostní rady se zúčastnila také Markéta Štalmachová, ředitelka Odboru bezpečnosti Magistrátu hlavního města Prahy. Účastníky jednání seznámila nejen s nejnovějšími informacemi o chystaných cvičeních. Zaměřila se rovněž na protipovodňovou ochranu v okolí soutoku Berounky a Vltavy i dalších menších vodních toků. 

Bezpečnostní rada dále odsouhlasila nejaktuálnější podobu krizového plánu Prahy 16, který obsahuje souhrn krizových opatření a postupů při řešení krizových situací. Zástupci jednotlivých složek integrovaného záchranného systému (IZS) informovali o aktuálním stavu bezpečnosti na území celého správního obvodu.

Příští setkání Bezpečnostní rady správního obvodu Praha 16 se uskuteční letos na podzim.
Zveřejněno: 13.03.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1078 x
Vytisknout