Svátek všech dětí se slavil na biotopu

Děti v převlecích skřítků, víl a bludiček, ale i jen tak v civilu, si daly o víkendu sraz na radotínském koupališti. Sobota 27. května patřila Velkému dětskému dni na biotopu, který letos zahajuje desátou koupací sezónu! 

Hračky a milé pozornosti dostávali dětští účastníci oblečení v kostýmu pohádkových lesních bytostí. Ceny se rozdávaly i za odevzdané hrací karty s dostatečným počtem razítek za splněné úkoly. Krásné počasí, soutěže, ale i naučné úkoly na suchu i ve vodě, skákací hrad, hudba a kulturní program, to všechno přilákalo víc než pětistovku dětí. K tomu všemu hrála kapela Pískomil se vrací, zpívalo se, tančilo pod dohledem Henriety Hornáčkové, kterou nejmenší znají z pořadu Tance z pohádkového rance na ČT Déčko. Podobně jako v minulých letech se i bubnovalo. 

Odpoledne organizovala Městská část Praha 16 společně s Radotínskou, o.p.s. a Kulturně komunitním centrem Koruna. Poděkování patří jednak všem návštěvníkům, kteří na akci dorazili a těm, kteří sobotní odpoledne dlouho dopředu připravovali: Petrklíč (k duši klíč), Junák – Český skaut, středisko 5. květen Radotín, Turistický oddíl – TOM Radotín, Městská policie hlavního města Prahy, Proxima Sociale o.p.s., ŠK KLÍČ při ZŠ Radotín, Vodácký oddíl Radotín, Mateřská škola Radotín, Sbor dobrovolných hasičů, Unius – Ski a Bike centrum, společnost Veolia a Centrum Robinson. 

Akce by se neobešla bez sponzorů, kterými byly společnosti: Albet, Stahl, Racio, Kondor, Doma-je-doma, Šlehofer, Presco Group, Tran–Sig–Ma a Veolia.


Zveřejněno: 31.05.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1051 x
Vytisknout