Více než milion korun rozdělilo na posledním zasedání radotínské zastupitelstvo městské části mezi 72 projektů

Jednou ročně radotínská radnice rozdělí mezi volnočasové, sportovní a kulturní organizace prostřednictvím dotačního programu více než milion korun. Příjemci finančních prostředků jsou obvykle sportovní oddíly a organizátoři společenských i kulturních akcí.

Radnicí stanovená dotační komise doporučila a rada se zastupitelstvem odsouhlasily letošní podporu celkem 72 projektům a rozdělila mezi ně celkovou částku 1 078 000 korun. „Jsem rád, že i přes zvýšený objem běžných výdajů související s nárůstem cen energií i s inflací, na které jsme v hospodaření městské části na rok 2023 museli reagovat, byla částka na podporu volnočasových aktivit, sportu a kultury v rozpočtu zachována ve stejné výši jako v minulých letech. V současné složité době je finanční podpora především provozních nákladů klíčová, aby oddíly mohly dále fungovat,“ říká radotínský starosta Karel Hanzlík.

Atletické závody v Radotíně
Atletické závody v Radotíně
Zasedání Zastupitelstva městské části Praha 16, 24.4.2023

Sportovním oddílům a dalším organizacím vzrostly v poslední době náklady na energie spojené například s osvětlením nebo vytápěním sportovišť. Finanční prostředky – na základě podaných žádostí v dotačním programu na podporu volnočasových aktivit, kultury a sportu na rok 2023 – rada a následně zastupitelstvo městské části směřovaly především organizacím, které v Radotíně fungují dlouhodobě a mají zde velkou členskou základnu. V případě největších sportovních oddílů se jedná o několik stovek sportovců často mládežnického věku. 

Související: 
➡️ Přidělené dotace 2023
Zveřejněno: 29.05.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 867 x
Vytisknout