Vzpomínka na Hanu Žižkovou

27. června si připomeneme výročí úmrtí Hany Žižkové, bývalé starostky Městské části Praha 16, dlouholeté radotínské zastupitelky a náměstkyně primátora Hlavního města Prahy.

Hana Žižková
Zdroj: MHMP Hana Žižková se narodila 6. června 1948 a zemřela po dlouhé a těžké nemoci v roce 2007. Do místního zastupitelstva byla zvolena v prvních svobodných volbách v listopadu 1990. Kandidovala za Občanské fórum a byla zakládající členkou místní organizace ODS. Na radotínském úřadě pracovala nejprve jako tajemnice, zástupkyně starosty Jiřího Holuba a v letech 2002 až 2006 zastávala funkci radotínské starostky. Poté předala vedení městské části svému nástupci Karlu Hanzlíkovi, protože byla zvolena do pražského zastupitelstva. V listopadu 2006 se stala náměstkyní primátora hlavního města pro školství a kulturu.

Květiny k hrobu Hany Žižkové dnes položili starosta Karel Hanzlík, místostarosta Miroslav Knotek, radní Simona Baráková a tajemník úřadu Pavel Jirásek. Připomněli si tak smutné výročí smrti své kolegyně, od něhož brzy uplyne patnáct let.

Zdroj: MHMP

Zveřejněno: 22.06.2022 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1679 x
Vytisknout